Bli av med svartmyror

Bli av med svartmyror

Den svarta trädgårdsmyran eller svartmyran är 2-4 mm lång. Den bygger sina bon på varma ställen i marken, gärna under stenplattorna i din trädgård. För att bli av med svartmyror är därför det bästa sättet att hitta deras bo och gräva bort det. Det brukar ligga några decimeter under marken och bestå av ett huvudbo med gångar åt olika håll.

Under våren kan svartmyrorna ha svårt att hitta mat i naturen. De letar sig då till altaner och hus och om de hittar lite spilld juice eller något annat sött, gör de ett doftspår tillbaka till sitt bo och snart kan hundratals myror invadera altan och hem.

För att låta bli att locka svartmyror till sitt hus är det bra att genast torka upp om man råkar spilla något sött, att se till så att det inte finns fukt eller vattenläckor och att täta dörrlister och väggar, så att det inte finns några hål eller sprickor som myrorna kan ta sig in i. Det är också en bra idé att ta bort buskar som står nära huset, eftersom de kan bebos av bladlöss. Myrorna älskar den honungsdagg som bladlössen producerar, så där det finns bladlöss finns det ofta myror.