Bli av med myror inomhus

Har man myror inomhus kan det vara en otrevlig överraskning. Många upplever att just köket blir angripet av myror. Myrorna tar sig oftast inomhus sommartid, men de kan stanna året om. För att mota bort myror finns en hel uppsjö av bekämpningsmedel, dock skall man gärna undvika kemikalier för att bli av med myror inomhus. Att försöka bli av med myror inomhus med hjälp av kemikalier kan vara direkt farligt och även leda till att man utvecklar astma och allergier. Att döda myror manuellt kan visserligen fungera, men det är ineffektivt av många skäl. Dels är det tidsförödande, dels hinner de föröka sig fortare än vad man hinner döda dem.

Man kan även städa och torka golv med fuktig golvmopp. Detta då myror efterlämnar ett spår till sina kamrater att följa. Spåret visar vilken väg som leder till mat. Tyvärr lägger myrorna snart upp ett nytt spår när du har moppat färdigt.

Inomhus kan man också testa att sprida ut kanel eller grovsalt där myrorna brukar synas. Det gillar inte myrorna. Ett beprövat knep är annars att använda rödcederolja och rödcederträ. Rödcederolja har använts länge för att bli av med både myror och andra insekter och nu har man forskat fram ett medel som är extra effektivt mot just myror. Det kallas Rödcederolja mot myror och är effektivare än vanlig rödcederolja, då den består av både rödcederolja och andra eteriska oljor som är speciellt effektiva för att bli av med just myror. Lägg produkter av rödcederträ på de ställen du vill slippa myror. Rödcederträ finns bland annat i form av hjärtan, kuber och bollar. Doften från produkterna skrämmer bort myrorna. Om du sprayar rödcederolja på produkterna av rödcederträ förstärks och förlängs effekten.

För renodlad fakta om myror kan du klicka här.

För en översikt över de mest förekommande myrarterna klickar du här.