Myror inomhus

Har man myror inomhus kan det vara en otrevlig överraskning. Många upplever att just köket blir angripet av myror. Myrorna tar sig oftast inomhus sommartid, men de kan stanna året om. För att mota bort myror finns en hel uppsjö av bekämpningsmedel, dock skall man gärna undvika kemikalier för att bli av med myror inomhus. Att försöka bli av med myror inomhus med hjäkp av kemikalier kan vara direkt farligt ich även leda till att man utvecklar astma och allergier. Att döda myror manuellt kan visserligen fungera, men det är ineffektivt av många skäl. Dels är det tidsförödande, dels hinner de föröka sig fortare än vad man hinner döda dem.

Man skall även städa och torka golv med fuktig golvmopp. Detta då myror efterlämnar ett spår till sina kamrater att följa deras stig då det finns mat denna väg. Ett effektivt sätt att bekämpa myror är genom att använda rödceder, man kan med fördel placera ut rödcederträ bland kläder och längs med golv och under säng, soffa etc. Spreja sedan ut rödcederoljan längs med golvlister och deras stigar.Var försiktig så du inte får rödcederolja på dina kläder då oljefläckar är svåra att få bort från textilier.

Innan placering av rödcederträ och olja påbörjas bör man dock städa hemma först för att få ett snabbare och effektivare resultat.Vävaremyror, Gröna myror

För renodlad fakta om myror kan du klicka här.

För översikt över de mest förekommande myrarterna klickar du här.